2022. november 30., szerda

„Női butikot” nyitottunk a templom közösségi termében


Nagy várakozással tekintettünk a hosszú idő után megvalósult ruhabörze elé. Az ötlet már több mint két éve megfogalmazódott bennünk, a koronavírus-járvány azonban nem tette lehetővé, hogy meg is szervezzük a rendezvényt. Érleltük hát magunkban a terveinket, mígnem idén ismét felmerült a gondolat, és ezután lelkesen álltunk neki a közös gondolkodásnak, szervezésnek. Az volt az elképzelésünk, hogy az adományozott ruhák átadását személyesebbé tesszük, lehetőséget adva szegény barátainknak, hogy maguk válogassanak, sőt akár fel is próbálhassák a kiválasztott ruhákat, emellett pedig vendégül is látjuk őket saját készítésű sütivel, kávéval, teával.

November 26-ra, advent első vasárnapjának előnapjára tűztük ki az eseményt, és reméltük, hogy a program újszerűsége ellenére többen elfogadják majd a meghívásunkat a Gát utcai templom közösségi termébe. Első alkalommal nem számítottunk még sok vendégre, de elhatároztuk, hogy akárhányan jönnek is, megpróbáljuk szebbé tenni a napjukat.

A terem egyik felében rendeztük be a „butikot”. Néhány ruha, blézer és blúz állványon lógva várakozott, mint egy valódi üzletben (köszönet az állványért!), a felsők, pulóverek és nadrágok asztalokon összehajtogatva, a sálak, sapkák és kesztyűk dobozokban álltak székekre helyezve.

A „vásárlás” örömét a terem másik felében megterített asztal egészítette ki. A terítéssel már megelőlegeztük az ünnepi hangulatot: karácsonyi szalvéták, illatos mécsesek, adventi koszorú, szendvicsek és sütemények, tea és kávé várták agapéra a vendégeket. A háttérben karácsonyi zene szólt.

Nem érkeztek sokan, de a hangulat családias volt, bensőséges. A fiatalabb és az idősebb korosztály egyaránt képviseltette magát. A kezdeti bátortalanság után feloldódtak a hölgyek: a fiatalabbak örömmel keresgélték és próbálták fel a kabátokat és pulóvereket. Az idősebbek igénybe vettek egy kis segítséget, próbáltunk tanácsot adni, és kiválogatni számukra a megfelelőnek tűnő darabokat. A tél beálltával nagyobb sikere volt a meleg kabátoknak és pulóvereknek, valamint a puha kesztyűknek és sapkáknak.

Egyetlen férfi vendégünk, aki azért jött, hogy felajánlja segítségét ismerősének a ruhák hazaszállításában, sem távozott üres kézzel: számára is találtunk egy télikabátot és egy őszi-tavaszi dzsekit.

A nézelődés mellett természetesen volt idő megkóstolni a süteményeket és beszélgetni, emlékeket idézni a terített asztal mellett.

Bensőséges és felemelő találkozás volt barátainkkal, akik a meleg ruhák mellett egy kis törődést, figyelmességet is magukkal vihettek a közeledő karácsonyi ünnepekre.



Mielőtt beköszönt a tavasz, újabb alkalommal szeretnénk készülni. Sok szép holmi vár még gazdára, és szeretettel várjuk majd ismét a szegény barátainkat, akik egy családias és baráti hangulatú találkozásra vágynak.

Weininger Nóra

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése