2022. november 8., kedd

Legyél egy hajléktalan ember, egy magányos idős, egy menekült, egy szegény gyermek, család karácsonyi angyala!


KÖSZÖNJÜK A SOK SZÉP AJÁNDÉKOT, AMIT KÜLDETEK! A GYŰJTÉS LEZÁRULT, A KARÁCSONYI EBÉDEKRŐL TESZÜNK MAJD FEL BESZÁMOLÓKAT. HA VAN KEDVETEK ÉV KÖZBEN IS SEGÍTENI A RÁSZORULÓKAT, ÍRJATOK A SANTEGIDIO.BUDAPEST@GMAIL.COM CÍMRE. 

Sant'Egidio közösség tagjai a szegények barátai. A karácsony örömhírét idén is el szeretnénk vinni a barátainkhoz, és a járvány enyhülésével ismét le tudunk ülni a közös ünnepi asztalokhoz, hogy együtt költsük el a karácsonyi ebédet. A legszegényebbek mindig éppen karácsonykor maradnak leginkább egyedül - gondoskodásunkkal és ajándékainkkal enyhíthetjük elhagyatottságukat.

A Sant’Egidio közösségben 1982-ben szervezték az első karácsonyi ebédet a római Santa Maria in Trastevere-bazilikában, akkor húsz ember vett részt az ünnepségen. A szegényekkel együtt elköltött karácsonyi ebéd azóta hagyomány lett, most már évente több mint hétszáz városban terítettek asztalt az ünnepre. Együtt ünnepel szegény és gazdag, fiatal és idős, éttermekben, plébániai termekben, templomokban, iskolai aulákban, ahol szívesen befogadnak minket, együtt ünnepelnek az intézetekben a magányos idősekkel, a szállásokon menekültekkel, a börtönökben a rabokkal.


Magyarországon Budapesten, Pécsen, Monoron szervezünk karácsonyi ebédet hajléktalanok, rászorulók, intézetben élő idősek, szegény gyerekek és családjaik, menekültek részére. Nagy öröm az ebéden részt venni vendégként és segítőként is. Karácsony másképp – együtt a szegényekkel. Az ünnepen megajándékozzuk szegény barátainkat, igyekszünk személyre szóló ajándékcsomagokat összeállítani részükre.

A finom ünnepi ebéd és az ajándékok biztosításához kérjük a felajánlásodat. Az ünnepen csak szép, új tárgyakat adunk, amit mi magunk is szívesen fogadnánk. Az űrlapon jelezheted, ha ajándékot szeretnél küldeni, vagy pénzzel (átutalással) szeretnéd támogatni egy rászoruló karácsonyi ebédjét, ajándékát.


Miután feliratkoztál, információkat küldünk egy szegény emberről, akinek elkészítheted a csomagot és elküldheted postán – a járványügyi helyzetben ezt a megoldást javasoljuk, de ha Budapesten, Pécsen vagy Monoron laksz, a személyes átadás is megoldható. Ezekben a városokban szívesen fogadunk segítőket is, akik részt vesznek velünk együtt az ebédeken. Kérünk, hogy minél hamarabb juttasd el az ajándékodat, de legkésőbb december 23-ig.

Hogyan lehetsz karácsonyi angyal?

1. Töltsd ki az űrlapot és pár napon belül válaszolunk a megadott címre.

Ide kattints: ŰRLAP

2. E-mailben tájékoztatunk téged arról, kinek küldhetsz ajándékot és ő minek örülne a legjobban.

Ha pénzadománnyal szeretnéd támogatni egy vagy több ember ebédjét, a következő számlaszámokon várjuk adományodat (ehhez nem szükséges kitölteni az űrlapot):

Kultúra és Segélyegylet Alapítvány, 12001008-00110054-00100004 (Budapest, Monor)

Zichy Gyula Alapítvány, 50800104–11069784 (Pécs)

Írd bele megjegyzésként: Szegények angyalai

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése