2023. szeptember 17., vasárnap

Vasárnapi ebéd Gyömrőn intézetben élő idősekkel és menekült családokkal

 

A békés találkozás öröme erőt ad a kiszolgáltatottság, magány enyhítésére. Harmadik alkalommal szerveztünk kirándulást Gyömrőre, idős barátainkat örvendeztettük meg vele, akik többségében intézetekben élnek. Idén augusztus 26-án Ukrajnából menekült anyák a gyermekeikkel is csatlakoztak az idősekhez. A Jézus Szíve-templomban misén vettünk részt, nagy szeretettel fogadott minket Virágh József atya.


Az idősek és a menekültek is küzdenek a magánnyal, sokszor egyedül vannak. Itt hidak születtek, egymás nehézségeit s örömeit beszélhették meg a közös ebéd alatt, melyet a Bagoly Étterem teraszán töltöttünk, kilátással a gyömrői tóra. Az idősek énekeltek, a gyerekek strandoltak. Békés találkozás volt. De vérzik a szívünk a közeli Ukrajnáért, ahol sokak életet teszi tönkre a háború. Az egyik anyuka három gyermekkel két nappal a kirándulás után kényszerül visszatérni Ukrajnába, mert nincs a lakhatása megoldva, illetve az online oktatáshoz is személyesen kell megjelennie a gyermekeinek az iskolában.


Szívünk összes szeretetével imádkozzunk értük és velük együtt minden menekültért és idősért, hogy Isten küldjön melléjük segítőket, hogy legyen mindig emberük, aki enyhíti a magányukat, kiszolgáltatottságukat.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése